LAGO SORAPIS

  

 

     Vandringen upp till Lago Sorapis går först genom skogen och sedan längs med berget. Här är det vajrar, små broar av brädor, stup och stegar (värst!) – alltså hemskt för någon med höjdskräck som jag. Dock vet jag vad som väntar och det här är vår absoluta favoritvandring i Cortina.

Lago Sorapis har exakt den turkosa färg som syns på bilderna (som en Disneyfilm tycker L!), det är helt enkelt en magisk plats! Vägen dit tar 1,5 timma och för att komma tillbaka till Cortina/Faloria är det en vandring på över 3 timmar som går över flera bergstoppar. Stigningen är enorm (rakt upp längs med berget, lite som att klättra i en trappa med 1 meter mellan trappstegen) och det är jättejobbigt för solen ligger på konstant.

På toppen fick jag extrem svindel första gången och trodde att jag skulle dö. L sa att det skulle bli jättepinsamt om hon var tvungen att ringa en räddningshelikopter så jag fick lägga mig ner tills det gick över… I år njöt jag faktiskt av utsikten så man kan konstatera att face the fear är det enda som fungerar! Dock klamrar jag ju mig fast så fort tillfälle ges då jag är övertygad om att ett felsteg är lika med döden.

Lago Sorapis marknadsförs betydligt aggressivare än första året vi var här och det märks på antalet turister som hittar hit. För tre år sedan var vi ensamma, i år möttes vi av ett gäng gymnaster som tränade back flips rakt ner i sjön! Alla vill uppleva detta paradis!

 

Advertisements

One thought on “LAGO SORAPIS

  1. Ser jättefint ut! Även om det där att bestiga berg inte är nåt för mig. Otroligt vilket blått vatten. Lite trist när så många hittar till ett ställe man gillar dock, men det är väl sånt man får ta. Blir verkligen sugen att åka till Cortina när jag läser din blogg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s