YOGA

bild-13
“Undrar vad som hade hänt om du inte upptäckt yogan?”

Jag får ofta höra att det är lätt för mig att leva hälsosamt eftersom jag har gjort det hela livet. NEJ! Det har jag verkligen inte. Jag avskydde idrotten i skolan. Hittade på ursäkter och skolkade. Jag hatade att svettas och var jag riktigt dålig på samtliga bollsporter. Att jag tillslut lyckades skramla ihop till ett G berodde på 100% närvaro vid den årliga folkdansen som övades in på gympalektionerna. Min vän Patrik och jag gjorde en räd sista året på gymnasiet – vi gymmade för att bli smala och snygga till studenten för efter det skulle vi minsann aldrig träna igen. Vi skulle inte heller gå upp innan 06.00 som vi gjorde på helgjobbet. Vi hade fel.

Jag älskar att gå upp innan 06.00 för att träna eller äta frukost i soluppgången. Patrik arbetar i New York och springer till sitt jobb flera gånger i veckan, gymmar och yogar. Dock var det inte förrän jag fick upp ögonen för yoga som jag verkligen förstod att det enbart är jag själv som påverkar hur jag mår. Men det var knappast love at first sight. Den enda aktivitet som jag verkligen brann för var ju ridning, yoga var alldeles för flummigt. Dessutom var jag stel, hade ont i ryggen och kunde tydligen inte ens andas på rätt sätt.

Men plötsligt en dag kunde jag stå på händer och gå upp i brygga. Då kom jag på att kroppen är fantastisk och att jag, som har ett så stort intresse för hälsa, aldrig hade tänkt på det förut. Vart jag än går är min kropp alltid där så det är lika bra att var bästa vänner. För mig är yoga ett sätt att ta hand om sig själv, både insidan och utsidan och jag vågar inte ens tänka på vad som hade hänt om jag inte upptäckt den här 5000 år gamla livsfilosofin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s